Home

Jong en Mantelzorger

Een jonge mantelzorger is tussen de 8 en 25 jaar, woont thuis en groeit op in een zorgsituatie. Dat wil zeggen dat een van de gezinsleden chronisch ziek is.

Opgroeien in een chronische zorgsituatie heeft veel gevolgen. Die kunnen zowel praktisch als emotioneel van aard zijn: je zieke broertje krijgt meer aandacht, er is weinig tijd voor leuke dingen of je voelt je regelmatig bang, boos of onzeker.

Weet je niet of je een jonge mantelzorger bent? Ga naar de checklist en beantwoord de vragen!

Bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht vind je een luisterend oor. Ook organiseert het steunpunt activiteiten waar jij op de eerste plaats komt.

Jonge mantelzorgers kunnen zich aanmelden bij het steunpunt. Dit doe je door het hier in te vullen. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, heb je de handtekening van een ouder nodig.
 

Steunpunt Mantelzorg VerlichtClausplein 10 5611 XP EINDHOVEN
T: 088 0031 288
E: info@mantelzorgverlicht.nl


 

AANVRAAG MANTELZORGCOMPLIMENT
In 2017 wordt het Eindhovense Mantelzorgcompliment wederom als waardering aan mantelzorgers verstrekt. De criteria om het Mantelzorgcompliment aan te vragen zijn: voor minstens 8 uur per week, 3 maanden aaneengesloten meer dan gebruikelijke zorg geven aan een zorgvrager in Eindhoven.

Als je doorklikt kun je een nieuw Mantelzorgcompliment aanvragen tot uiterlijk 1 november 2017. Is er eerder een Mantelzorgcompliment ontvangen, neem dan contact op met het steunpunt.

NIEUW MANTELZORGCOMPLIMENT AANVRAGEN

lees meer